Servis noktaları mobilite merkezine dönüşecek

05.06.2023 11:28 Son Güncelleme: 05.06.2023 11:50Haber Kaynağı: Mehmet Ali Kantarcı Otomobil ve ticari araçlara hızlı bakım servisi..

Servis noktaları mobilite merkezine dönüşecek
Son Güncelleme: Whatsapp
Servis noktaları mobilite merkezine dönüşecek

Servis noktaları “mobilite merkezi”ne dönüşecek








Otomobil ve ticari araçlara hızlı bakım servisi noktalar değişime girmeye başlıyor. Brisa’nın bünyesindeki Otopratik ve Proprotik mağazalarında tüketiciler ve filolar lastik değişiminden akü değişimine, yağ değişiminden, periyodik bakımlarına kadar araçları ile ilgili birçok bakım hizmetlerini her marka araçları için almaktalar. Firma aldığı yeni kararla Otopratik mağazalarını orta ve uzun vadede mobilite hizmet noktalarına dönüştürme kararı aldı.

Togg’lar şarja geliyor

Sektör yetkililerinden Evren Güzel elektrikli araç şarj konusunda Türkiye’de DC hızlı şarj istasyonu sayısında lider Eşarj ile bir iş birliği içerisinde olduklarını belirterek şunları aktardı:

“2023 sonu itibariyle 70 istasyona çıkmayı hedefliyoruz. Brisa, 2030 yol haritasında olan, “her otopratikte e-şarj istasyonu” vizyonuyla ilerliyoruz. Türkiye’nin farklı illerinde Togg araçları tesislerimize şarj olmaya gelmeye başladı. İller bazında bakıldığında bu yıl için en çok kullanılan istasyon Kocaeli’nde olurken, onu Diyarbakır ve Mersin izliyor. Teknisyenlerin hibrit ve elektrikli araçlar konusundaki yetkinliklerini artırmak için toplam 6 gün süren son derece kapsamlı bir Elektrikli ve Hibrit Araç Eğitim programını hayata geçirdik. 92 noktada Otopratik, 21 noktada Propratik mağazası var. 2023 yılında 60’ın üzerinde nokta daha açılması; 2025 yılı sonunda ise 500 noktaya ulaşmak planlanmakta. Hedefimiz binek, hafif ticari ve ağır vasıta araçların aşınan veya periyodik olarak değişmesi gereken tüm parçalarını Otopratik markası adı altında sunmak.”

Yerli üretim elektrikli araç lastiği

Elektrikli aracın en önemli bakım maliyetinin “lastik” olduğuna dikkat çeken Güzel ,”Elektrikli araç bakım maliyetinin neredeyse yüzde 80’i lastik. Fabrikalarımızda yılda 13.5 milyon adet üretim kapasitemiz var. Lassa markamızla elektrikli araçlar için de özel lastik ürettik. Bunları yakında Avrupa’da araç üreticilerine orijinal ekipman olarak ihraç edeceğiz” dedi. Brisa Satış Genel Müdür Yardımcısı Cenk Koçdor filo çözümlerinde lastik tedariğine ek olarak lastiklerin yönetimini de üstlendiklerini belirterek “Lastiğin aracın altına girdiği ilk günden itibaren tüm yolculuğunu dijital ortamda takip ediyoruz. Filoların çalıştığı sahalarda görev alan ve tüm Türkiye’ye yayılmış 120 kişilik Profleet danışmanı ekibi var. Bu sayede 2022’de, 851 bin lastiğin ölçümünü yapılarak, bunlarla ilgili çeşitli önerileri filolarla buluşturdular. Sonucunda önemli maliyet düşüşü sağlanıyor” dedi. Bandag ile lastik kaplama sektöründe faaliyet gösterdiklerine dikkat çeken Koçdor bBu hizmetle, filoların lastik maliyetlerinde %40’a varan tasarruf sağlandığına işaret etti.


Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.