Kadınlar Günü’nde katledilen Tülay, takipsizlik kararı verildiÄŸi gün öldürüldü – Son Dakika Türkiye Haberleri

“KOCASI HAKKINDA UZAKLAÅžTIRMA KARARI ALDIRDIK” Avukat Hatice Çörtük, Tülay ErÅŸahin YaÅŸar’ın öldürülmeden önce kocası tarafından ÅŸiddet gördüğünü belirtti. Çörtlük, “Bana kocasıyla bir takım problemler yaÅŸadığını ve ÅŸiddet gördüğünü söyledi. Bir..

Kadınlar Günü’nde katledilen Tülay, takipsizlik kararı verildiÄŸi gün öldürüldü – Son Dakika Türkiye Haberleri
Son Güncelleme: Whatsapp

“KOCASI HAKKINDA UZAKLAÅžTIRMA KARARI ALDIRDIK”

Avukat Hatice Çörtük, Tülay ErÅŸahin YaÅŸar’ın öldürülmeden önce kocası tarafından ÅŸiddet gördüğünü belirtti.

Çörtlük, “Bana kocasıyla bir takım problemler yaÅŸadığını ve ÅŸiddet gördüğünü söyledi. Bir an önce boÅŸanma davası açmamız gerektiÄŸini düşündüm. 3 Åžubat’ta da müvekkilim akÅŸam saatlerinde aÄŸlayarak beni aradı. Çok kötü durumda olduÄŸunu, kocasının öldüresiye dövdüğünü söyledi.” dedi.

Çörtlük, KADES uygulamasından polis çağırdığını ve karakola gideceklerini ifade eden YaÅŸar’ın darp raporu almak için doktora gideceÄŸini dile getirdi.

“Kendisi uzak olduÄŸu için telefonla destek olmaya çalıştım. Karakolda ÅŸikayetinden vazgeçirmek için polisler tarafından ikna edilmeye bile çalışılmış.” ifadelerini kullanan Çörtlük, “Ben polislerle konuÅŸarak müvekkilimin ÅŸikayetçi olacağını ve bu olayın çok ciddi bir ÅŸey olduÄŸunu söyledim. Tülay’a da kocası hakkında uzaklaÅŸtırma kararı talep etmesini sıkı sıkı tembih ettim. Ardından kocası hakkında uzaklaÅŸtırma kararı aldırdık.” dedi.

Çörtlük şöyle devam etti:

“Bu olayın ardından boÅŸanma davasının hazırlıklarına baÅŸladık. Bana, ‘Ben katil bir kocanın elinde ölmek istemiyorum’ dedi. BoÅŸanma sürecini baÅŸlatmak istedik. Olayın üzerinden 2-3 gün sonra ülkemiz de deprem felaketi yaÅŸandı. Tülay’ın ailesi Adıyaman’da yaÅŸadığı için oraya gitmek zorunda kaldı.”

“BOÅžANMA DAVASI AÇTIK”

Tülay ErÅŸahin’in dayak olayından sonra kocasıyla aynı evde yaÅŸamadığını söyleyen avukat Çörtük, “Ailesini deprem bölgesinden alıp Ä°zmir’e götürdü, o süreçte kocasıyla aynı çatı altında olmadı hiç. Hatta ilk darp olayının olduÄŸu 3-6 Åžubat arasında da kocasıyla aynı evde kalmadı.” diye anlattı.

Tülay’ın yeÄŸenleriyle birlikte veya yakın arkadaÅŸlarında kaldığını ifade eden Çörtlük, “BoÅŸanma protokolü için kocası Murat’ı ofisime çağırdım. Kocanın normal biri olmadığını o gün anladım. Kocası protokolü imzaladı ve biz 3 Mart günü boÅŸanma davasını açtık.” dedi.

5 Mart Pazartesi günü de duruÅŸma tarihinin verildiÄŸini dile getiren Çörtlük, “5 Nisan Avukatlar Günü’nde duruÅŸması olacaktı. Kocasından kurtulacaktı müvekkilim. 7 Mart Salı günü Ä°stanbul’a gelir gelmez beni arayarak geldiÄŸini söyledi. Kendisine yalnız kalmaması ve kocasıyla iletiÅŸimini koparması gerektiÄŸi yönünde tavsiyelerde bulundum. Müvekkilim Tülay ErÅŸahin maalesef planlı bir ÅŸekilde 8 Mart Kadınlar Günü’nde cinayete kurban gitti.” diye konuÅŸtu.

Kadınlar Günü'nde katledilen Tülay, takipsizlik kararı verildiği gün öldürüldü - 2


Egitimsel.net’in hikaye’yi sosyal medyadan takip edin

“KAÄžIT ÃœZERÄ°NDE KALAN UZAKLAÅžTIRMA KARARI, TÃœLAY’I KORUYAMADI”

Yüzde 89 kas hastalığı engeli olmasına raÄŸmen çalışıp ailesine, evine bakan bir kadın olduÄŸundan söz eden Çörtlük, “3 Åžubat’taki darp olayından sonra ÅŸikayeti sonrasında koca hakkında uzaklaÅŸtırma kararı verilerek soruÅŸturma baÅŸlatılmıştı. KatledildiÄŸi gün bu dosyanın takipsizlik kararıyla kapatıldığını gördük. Bende bunu birkaç gün önce öğrendim. 6284 sayılı (Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Åžiddetin Önlenmesine Dair Kanunu) kanunumuz aslında kuvvetli ama gereÄŸi gibi uygulanmadığını düşünüyorum. Kağıt üzerinde kalan uzaklaÅŸtırma kararı Tülay’ı koruyamadı.” ifadelerini kullandı.

HoÅŸ Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Åžifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.