LGS sınavı ne zaman, baÅŸvuru tarihi belli oldu mu? (2023 MEB LGS baÅŸvuru ve sınav takvimi) – Son Dakika EÄŸitim Haberleri

2023 LGS sınavının ne zaman yapılacağına yönelik tarih araştırmaları devam ediyor. MEB tarafından yapılacak olan duyuru sonrasında LGS başvuru kılavuzu ve sınav tarihleri belirlenecek. Peki, LGS sınavı ne zaman, başvuru..

LGS sınavı ne zaman, baÅŸvuru tarihi belli oldu mu? (2023 MEB LGS baÅŸvuru ve sınav takvimi) – Son Dakika EÄŸitim Haberleri
Son Güncelleme: Whatsapp
LGS sınavı ne zaman, başvuru tarihi belli oldu mu? (2023 MEB LGS başvuru ve sınav takvimi) - Son Dakika Eğitim Haberleri

2023 LGS sınavının ne zaman yapılacağına yönelik tarih araştırmaları devam ediyor. MEB tarafından yapılacak olan duyuru sonrasında LGS başvuru kılavuzu ve sınav tarihleri belirlenecek. Peki, LGS sınavı ne zaman, başvuru tarihi belli oldu mu?

BAKAN ÖZER’DEN LGS AÇIKLAMASI

Bakan Özer, LGS ertelenecek mi sorusuna şöyle cevap verdi;

“Dikkat ederseniz sınavla ilgili bir tarih açıklamadık, koÅŸulların iyileÅŸmesine göre açıklayacağız. Tüm öğrencilerimizi düşünecek ÅŸekilde kararlarımızı aldık. LGS sınavının tarihini de daha ilerleyen günlerde açıklayacağız.”

LGS BAÅžVURULARI ERTELENDÄ° MÄ°?

Liselere GeçiÅŸ Sınavı (LGS) baÅŸvuru tarihi henüz açıklanmadı. GeçtiÄŸimiz yıl baÅŸvurular, tüm 8. sınıf öğrencileri için 4-14 Nisan’da alınmıştı.

LGS sınavı ne zaman, başvuru tarihi belli oldu mu? (2023 MEB LGS başvuru ve sınav takvimi) - 1

2023 LGS NE ZAMAN?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından her yıl düzenlenen 2023 LGS sınavının bu yıl ne zaman yapılacağına yönelik tarih araştırmaları başladı.

Geçtiğimiz yıl 5 Haziran 2022 Pazar tarihinde uygulanan LGS sınavının, bu yıl 4 Haziran Pazar günü gerçekleşmesi bekleniyor.

LGS KAÇ SORU?

90 Sorudan oluÅŸmakta olan çoktan seçmeli LGS sınavı iki oturum ÅŸeklinde gerçekleÅŸtirilecek. Birinci oturumu 09.30’da, ikinci oturumu ise 11.30’da baÅŸlayacak.

Sözel alan için adaylara 50 soru, sayısal alan için adaylara 40 soru olacak şekilde 2023 LGS gerçekleştirilecektir.

HoÅŸ Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Åžifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.