Konut satışları ÅŸubatta yüzde 18 azaldı – Son Dakika Ekonomi Haberleri

KREDİLİ KONUT SATIŞINDA YÜZDE 12,7 DÜŞÜŞ Kredi satışları içeren ipotekli konut satışları şubat ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 12,7 azalış göstererek 17 bin 357 oldu. Toplam konut..

Konut satışları ÅŸubatta yüzde 18 azaldı – Son Dakika Ekonomi Haberleri
Son Güncelleme: Whatsapp
Konut satışları şubatta yüzde 18 azaldı - Son Dakika Ekonomi Haberleri

KREDİLİ KONUT SATIŞINDA YÜZDE 12,7 DÜŞÜŞ

Kredi satışları içeren ipotekli konut satışları şubat ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 12,7 azalış göstererek 17 bin 357 oldu.

Toplam konut satışları içinde ipotekli satışların payı yüzde 21,7 olarak gerçekleşti. Ocak-şubat döneminde gerçekleşen ipotekli konut satışları ise bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 11,8 azalışla 33 bin 560 oldu.

Åžubat ayındaki ipotekli satışların 5 bin 93’ü; ocak-ÅŸubat dönemindeki ipotekli satışların ise 9 bin 353’ü ilk el satış olarak gerçekleÅŸti.

YABANCIYA KONUT SATIÅžI YÃœZDE 27 AZALDI

Yabancılara yapılan konut satışları şubat ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 27 azalarak 3 bin 350 oldu. Şubat ayında toplam konut satışları içinde yabancılara yapılan konut satışının payı yüzde 4,2 oldu.

Yabancılara yapılan konut satışlarında ilk sırayı bin 261 konut satışı ile Antalya aldı. Antalya’yı sırasıyla bin 133 konut satışı ile Ä°stanbul ve 225 konut satışı ile Mersin izledi.

EN ÇOK RUSLAR KONUT ALDI

Åžubat ayında Rusya vatandaÅŸları Türkiye’den bin 183 konut satın aldı. Rusları sırasıyla 446 konut ile Ä°ran, 173 konut ile Irak ve 142 konut ile Ukrayna vatandaÅŸları izledi.

HoÅŸ Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Åžifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.