İskoçya’nın ilk Müslüman Başbakanı seçildi (Hamza Yusuf kimdir?) – Son Dakika Dünya Haberleri

HAMZA YUSUF KİMDİR? 7 Nisan 1985 tarihinde doğan Hamza Yusuf,  Mart 2023’ten bu yana İskoçya Birinci Bakanı ve İskoç Ulusal Partisi (SNP) Lideri olarak görev yapıyor.  2023 SNP liderlik seçiminin..

İskoçya’nın ilk Müslüman Başbakanı seçildi (Hamza Yusuf kimdir?) – Son Dakika Dünya Haberleri
Son Güncelleme: Whatsapp
İskoçya'nın ilk Müslüman Başbakanı seçildi (Hamza Yusuf kimdir?) - Son Dakika Dünya Haberleri

HAMZA YUSUF KİMDİR?

7 Nisan 1985 tarihinde doğan Hamza Yusuf,  Mart 2023’ten bu yana İskoçya Birinci Bakanı ve İskoç Ulusal Partisi (SNP) Lideri olarak görev yapıyor.  2023 SNP liderlik seçiminin ardından her iki rolde de Nicola Sturgeon’un yerini aldı. Yusuf, 2018’den 2021’e adalet bakanı ve ardından 2021’den beri sağlık bakanı olarak görev yaptı. 

Glasgow’da Pakistanlı bir göçmenin çocuğu olarak dünyaya gelen Yusuf, 2007’de İskoç Parlamentosu’na seçilen ilk Müslüman olan Bashir Ahmad için parlamento asistanı olarak çalışmadan önce Glasgow Üniversitesi’nde siyaset okudu. Ahmed iki yıl sonra kalp krizinden öldü ve Yusuf görevine devam etti. 2011 yılında milletvekili seçilmeden önce SNP Genel Merkezi’nde iletişim görevlisi olarak çalıştı.

Yusuf, 2021’de, COVID-19 salgınının sağlık bakanı olarak görev yaptı.


Egitimsel.net’in hikaye’yi sosyal medyadan takip edin

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.