2023 YKS oturumları ne zaman yapılacak? Başvuru tarihleri açıklandı mı? Gözler ÖSYM takviminde – Son Dakika Eğitim Haberleri

YKS NE ZAMAN YAPILACAK? Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), kasım ayında paylaştığı 2023 yılı sınav takvimini kısa bir süre sonra kaldırıldı.  Nedeni ise, üniversite sınavı ile seçimin aynı tarihe..

2023 YKS oturumları ne zaman yapılacak? Başvuru tarihleri açıklandı mı? Gözler ÖSYM takviminde – Son Dakika Eğitim Haberleri
Son Güncelleme: Whatsapp
2023 YKS oturumları ne zaman yapılacak? Başvuru tarihleri açıklandı mı? Gözler ÖSYM takviminde - Son Dakika Eğitim Haberleri

YKS NE ZAMAN YAPILACAK?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), kasım ayında paylaştığı 2023 yılı sınav takvimini kısa bir süre sonra kaldırıldı. 

Nedeni ise, üniversite sınavı ile seçimin aynı tarihe denk gelme ihtimali.

Takvimde, Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS) 17-18 Haziran’da yapılacağı belirtilmişti.

Edinilen bilgiye göre; ÖSYM sınav ve seçim tarihinin denk gelmemesi için yeni bir değerlendirme yapma kararı aldı. Sınav takvimi, bu nedenle geri çekildi.

Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili Genel Seçimleri’nin 14 Mayıs’ta yapılması en güçlü seçenek olarak belirtiliyor.  Seçimlerin 14 Mayıs’ta yapılması durumunda YKS oturumlarının  17-18 Haziran’da gerçekleştirilmesi bekleniyor.

2023 YKS oturumları ne zaman yapılacak? Başvuru tarihleri açıklandı mı? Gözler ÖSYM takviminde - 2

YKS KONULARIYLA İLGİLİ AÇIKLAMA

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, geçtiğimiz günlerde YKS ve LGS konularıyla ilgili açıklamada bulunmuştu. Özer, “Bu yıl LGS’ye girecek öğrencilerimiz 2. dönem konularından, YKS’ye girecek öğrencilerimiz ise 12. sınıfın 2. dönem konularından sorumlu tutulmayacaktır. 2023’te LGS’yi sadece 8. sınıfın birinci dönem konularından yapacağız.” ifadelerini kullanmıştı. 

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.